Memeber's Area My Account
Forgot password
Find our Stores
《藝舟雙楫:丹青與墨韻》
Author 曹小鷗, 陳彥青
Publisher 中華書局(香港)有限公司
ISBN 9789888489091
Classification 藝術及音樂 > 藝術史 > 概論
Price HK$88.00
 
Exchange Rate is just for reference
Exchange Rate Reference
Exchange Rate is just for reference
Product details are for reference only. Please call or visit our stores to confirm the stock in advance.
 More information
本書介紹了中國書畫藝術的源流與發展變革,為讀者欣賞中國古代書畫藝術提供了門徑。中國傳統書法與繪畫同源同體,關係密切,在發展過程中相互影響,形成獨特的藝術表現形式。書畫逐漸成為人們抒發意氣與個人感懷的載體,各個時期均有名家名作湧現,相關理論亦層出不窮。中國傳統書畫藝術在長期的歷史發展中成為獨樹一幟的民族藝術,這一藝術的形成與中國社會歷史的發展、傳統的學術思想等都有著密切的關係,是中國傳統文化的藝術結晶。


作者簡介:

曹小鷗,中國藝術研究院副研究員,著有《國外後現代設計》、《新具象藝術》等。

陳彥青,博士,著有《觀念之色——中國傳統色彩研究》等。




This website best view with 1024x768; Chrome/Firefox/Internet Explorer 9.0+
©1999-2021 Commercial Press (HK) Cyberbooks Ltd. All Rights Reserved.
Save in Hold Area