會員專區 會員登入
會員登記忘記密碼
尋找門市
《我係不良MK妹!入咗名校讀書》
作者 青如
出版社 出一點文創
ISBN 9789887802846
分類 流行讀物 > 其他
價格 HK$78.00
 
匯率只供參考
貨幣兌換參考
匯率只供參考
本網站未能顯示存貨,書籍資料僅供參考。
如欲查詢店存或選購,請致電或親臨門市了解更多。
 更多資料
大家好,我叫阿思,全名陳楚思,人人都叫我「MK思」。今年十七歲,一頭偏白嘅短金髮,人人都話我有明星樣架,話幾似Super Girls個Heidi。
弊在唔只樣似,就連…唉唔想講

我讀緊一間Band 3中嘅Band 3中學,人稱「武館旺中」,係一間有「優良傳統校風」嘅中學,同一般Band 3學校唔同,好有自己一套規矩。

中一入嚟新生,先要同中二嘅人嚟一場比武大賽。贏左嘅人,自然可以殺上去同中三嘅打,以此類推,一直殺上中六。而我呢個MK思呢,可謂女仔入面最好打嘅一個。想當年我一個女仔,憑住一雙拳頭,由中二打到上中四,去到中五同中六嘅時候,大部分嘅女人已經做咗人「阿嫂」,有班男人照,所以會同我打嘅只有班男人,而我學校嘅男人有個規矩,就係唔打女人。我唔服,於是就係咁易踢咗班契弟下體幾下,旨在打個和自此成為目前女子項目成績最佳保持者。

其實一般嚟講呢,女人就唔興玩打交嘅,通常佢哋都係偏向「公廁」類,返學旨在化妝、溝仔同上床。而唔夠靚嘅女人呢,就「摺毒」類,上堂一係瞓覺,一係就曠課,所以我呢個武打少女都可以話係瀕臨絕種架。

而我嘅傳奇故事,由有晚去唱K開始......



本網站建議瀏覽環境: Chrome/Firefox/Internet Explorer 9.0+; 屏幕解像度1024x768或以上
©1999-2020 商務印書館(香港)網上書店有限公司 版權所有
放入暫存架