Memeber's Area My Account
Sign upForgot password
Find our Stores
《武梁祠──中國古代畫像藝術的思想性》 (The Wu Liang Shrine: The Ideology of Early Chinese Pictorial Art)
Author 巫鴻[美]
Translator 柳揚,岑河
Publisher 三聯書店(北京)
ISBN 9787108023872
Classification 歷史 > 考古學 > 考古專題
Price HK$62.00
 
Exchange Rate is just for reference
Exchange Rate Reference
Exchange Rate is just for reference
Product details are for reference only. Please call or visit our stores to confirm the stock in advance.
 More information
本書的研究回應從以往武梁祠研究中生發出來的四個主要方面,每一方面對於未來學術的進展都極為重要。第一方面是對武氏家族墓地的遺存進行清點和著錄。盡管這些遺存對研究東漢圖像藝術是極重要的資料,但相互矛盾的斷代、祠堂歸屬以及編目等諸多問題仍然存在。此外如錯錄銘文等問題更使人迷惑。通過重新檢驗發掘記錄、以往著錄以及復原設計等材料,本書希望為武梁祠和它原本所處的環境,即武氏家族墓地,提供更完全、準確的信息。

總序



前言

上編 千年學術研究

第一章 武氏墓地遺存的發掘和初步研究

第二章 武氏祠研究的歷史回顧

下編 武梁祠:宇宙之圖像

第三章 屋頂:上天徵兆

第四章 山牆:神仙世界

第五章 牆壁:人類歷史

跋:武梁祠石刻畫像的思想觀念

附錄


This website best view with 1024x768; Chrome/Firefox/Internet Explorer 9.0+
©1999-2020 Commercial Press (HK) Cyberbooks Ltd. All Rights Reserved.
Save in Hold Area