Memeber's Area My Account
Sign upForgot password
Find our Stores
《四海為家--追念考古學家張光直》
Author 孫曉林
Editor 三聯書店
Publisher 三聯書店(北京)
ISBN 9787108017024
Classification 傳記 > 考古學家傳記
Price HK$28.00
 
Exchange Rate is just for reference
Exchange Rate Reference
Exchange Rate is just for reference
Product details are for reference only. Please call or visit our stores to confirm the stock in advance.
 More information
本書共收紀念文章三十餘篇。這些回憶文章的筆觸,從不同的側面和角度,勾勒了張光直先生的一生,披露了與他有關的一些少為人知的學界史事。在作者們的筆下,我們看到了一個在北京少年時代的,在臺灣和美國讀書時的,在海外和臺灣等地教書、寫作和田野發掘時的,以及又回中國大陸和臺灣,並且在這裡再次留下鮮明印記的一位栩栩如生的張光直先生。

悼念張光直

永恆的友誼--憶我和張光直先生的交往

往事追記

三秋風雨祭光直

張光直和中美在商丘的合作發掘

懷念我的朋友張光直

漫天風雪哭雪痴

張光直先生與中國考古學

憶張光直先生二三事

我心中的張光直先生

張光直先生與北大

深切懷念張光直先生

追思張光直先生

倍覺惆悵

……


This website best view with 1024x768; Chrome/Firefox/Internet Explorer 9.0+
©1999-2020 Commercial Press (HK) Cyberbooks Ltd. All Rights Reserved.
Save in Hold Area